153
HABERLER
Kayseri Ulaşım A.Ş / HABERLER
122 MİLYON YOLCUYLA DÜNYA TURU
26 Şubat 2018 Pazartesi

 Otobüsler dünyayı 1308, tramvaylar ise 123 kere turladı.

Kayseri Ulaşım A.Ş’ ye ait raylı sistem araçları, otobüsler ve Kayseri Ulaşım A.Ş. denetimindeki Özel Halk Otobüsleri ile 2017 yılında toplam 122 milyon yolcu taşındı.

2017 yılının yolcu sayılarını değerlendiren Kayseri Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu yolculukların 37 milyonunun raylı sistem araçları ile 85 milyonunun ise otobüsler ile yapıldığını söyledi. Gündoğdu; “Kayseri Ulaşım A.Ş. bünyesinde ve denetimindeki otobüsler 2017 yılında 52 milyon 420 bin kilometre, raylı sistem araçları ise 4 milyon 937 bin kilometre yol kat etti.  Bu da otobüslerin dünyanın çevresinde tam 1308 tur, raylı sistem araçlarının ise 123 tur atmasına denk geliyor.” şeklinde konuştu.

"2017’ de Kayseri nüfusunun 90 katı taşındı."

Bir yıl boyunca taşıdığı yolcu sayısı bakımından otobüs ve raylı sistem araçlarının Kayseri nüfusunun yaklaşık 90 katı kadar yolcuyu taşıdığını dile getiren Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu; “Yolcularımıza güvenli, konforlu ve dakik hizmet verme anlayışımızı kaliteden ödün vermeden daha yukarı seviyelere çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Yolcu memnuniyet araştırmalarında; gerek raylı sistemde gerekse otobüs tarafında geçtiğimiz yıllara göre memnuniyette bir artış olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Ancak bu seviyeler bizim için yeterli değil, memnuniyet seviyesini daha üst noktalara taşımak için ekibimizle yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Kayseri Ulaşım A.Ş.’ nin 2017 Aralık ayı verilerine göre  raylı sistem hatlarının en yoğun kullanıldığı saatler ve yolcu sayıları ise şu şekilde: 06:30 - 09:00 arası ortalama 26 bin, 15:30 – 19:00 arası ortalama 37 bin  yolcu. Ayrıca yoğun saatlerde ek seferler düzenlenerek iki sefer arasındaki sürenin de düşürüldüğü belirtildi.

 

Kayseri Ulaşım A.Ş.’ nin 2017 yılındaki önemli kilometre taşları ise şunlar oldu:

  • Türkiye genelinde ses getirecek yeni bir sözleşme modeli olan "Performansa Dayalı Yönetim Sistemi" toplu taşıma işleticileri ile birlikte hayata geçirildi.
  • Toplu taşıma araçlarında sürücü olarak çalışmak isteyenlere “Toplu Taşıma Sürücü Yetiştirme Programı” kapsamında sertifikalı eğitimler verildi.
  • Toplu taşımada hizmet kalitesi standardı olan “EN 13816” kapsamında çalışmalar ve gizli müşteri denetimleri uygulaması başlatıldı.
  • TSE EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Standardı Belgesi alındı.
  • Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) 7’inci Türkiye Konferansı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Ulaşım A.Ş. ev sahipliğinde yapıldı.
  • Kayseri Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu; 90 ülkede 3 bin 100' den fazla üyesiyle toplu taşımacılık sektöründe dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP)’ nde Başkan Yardımcısı ve UITP Raylı Sistemler Bölüm Başkanı olarak seçildi.
  • Kanada Montreal’ de düzenlenen UITP zirvesinde, Bölgesel Toplu Taşımacılık Uygulaması ‘Bölgesel Taşımacılık’ kategorisinde ‘Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.
  • ‘Engelsiz Erişim Projesi’ başlatıldı.
  • İlçelerdeki toplu ulaşımı gerçekleştirmek üzere alınan 164 araçlık toplu taşıma filosu hizmete sokuldu.
  • Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans eğitiminde uygulanmak üzere “Ulaşım” alanına yönelik yenilikçi dersler geliştirilmesi konusunda iş birliği protokolü imzalandı.
  • Ulaştırma Platformu’nun düzenlediği panel ve ödül töreninde “Akıllı Ulaşım Sistemleri Başarılı Kurum Ödülü” alındı.
  • Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’ nın finalinde “Toplu Ulaşım Mükemmellik Endeksi Ödülleri Verimlilik Kategorisi’nde Birincilik Ödülü” alındı.
  • KALDER denetmenleri tarafından yapılan EFQM (European Foundation For Quality Management) mükemmellik modeli denetimlerinden “Mükemmellikte Yetkinlik 3 Yıldız Belgesi” alındı.
  • ISO 14064 sera gazı hesaplama ve doğrulama yönetim sistemi belgesinin alınması, karbon ayak izinin hesaplanması ve çevreye etkilerinin azaltılması konularında çalışmalar yapıldı.
  • Dünya genelinde yüz trilyon doların üzerinde bir varlığı yöneten, toplam 1073 şirketin değerlendirildiği bu seneki CDP (Karbon Saydamlık Projesi) raporlamasına Türkiye’ den beyan raporu vererek katılan tek toplu ulaşım şirketi oldu.

 Kayseri Ulaşım A.Ş Hakkında:

Kayseri Ulaşım A.Ş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım alanındaki hizmetlerini yürütmek amacıyla Haziran 2008'de kurduğu bir iştirak şirketidir. Hafif raylı sistem işletmeciliğinden, otobüs işletmeciliğine, bölgesel taşımacılık hizmetlerinden, otopark ve ücret toplama hizmetlerine dek birçok alanda faaliyet yürüten Kayseri Ulaşım A.Ş, kent içi ulaşım hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi ve bütünleşik bir toplu taşıma sistemi oluşturmak için hedeflenen yolda hız kesmeden ilerlemektedir. Yetkinliklerini her geçen gün artıran yapısıyla büyümeye ve gelişmeye devam eden şirket, inovasyona ve Ar-Ge'ye verdiği önemle bünyesinde istihdam ettiği alanlarında uzman mühendis kadrolarıyla da yerli teknolojik ürün ve hizmetler sunarak Kayseri ve Türkiye'ye değer katmaya devam etmektedir. Ayrıca şirket, faaliyet alanlarıyla ilgili yürüttüğü başarılı mühendislik projeleriyle de ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi olmuştur.

 

 

GÖRSELLER
  
Destek hattı
Bizi takip edin!        
Web tasarım firmaları
© Copyright 2017 | Tüm hakları saklıdır. Web tasarım Medyatör