153
HABERLER
Kayseri Ulaşım A.Ş / HABERLER
267 OKULDA TOPLU TAŞIMA EĞİTİMİ VERİLDİ
3 Aralık 2018 Pazartesi

Kayseri merkez ve bağlı ilçelerindeki anaokul, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından  ‘Toplu Taşıma Kullanımı ve Bilinçlendirme Eğitimleri’ verildi. 2010 yılından bu yana düzenli olarak verilen eğitimler bu yıl da 40 okulda gerçekleştirildi. Böylelikle 2010 yılından bugüne dek 267 okulda toplu taşıma hakkında bilinçlendirme eğitimleri verilmiş oldu.

Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından başlatılan ‘Toplu Taşıma Kullanımı ve Bilinçlendirme Eğitimleri" kapsamında; anaokul, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine toplu taşıma araçlarını daha güvenli kullanmak için uyulması gereken kurallar, toplu taşımanın kente çevreye ve ülke ekonomisine sağladığı faydalar, yeni çevreci ulaşım araçları ve toplu taşıma araçlarını kullanmanın enerji verimliliğindeki önemi hakkında bilgilere verildi.

 Gündoğdu: “Toplu taşımaya teşvik eden çalışmalara devam edeceğiz.”

Toplu taşıma sistemlerinin şehirlerin trafik sorunun çözümünde çok önemli bir yerinin olduğunu dile getiren Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu şunları kaydetti: “Geleceğimiz olan çocuklarımızı toplu taşımanın ekonomiye ve çevreye olan katkıları hakkında bilinçlendirmek bizlerin en büyük görevlerinden bir tanesi. Bu kapsamda 2010 yılından bu yana Kayseri merkez ve ilçelerinde toplamda 267 okulda toplu taşıma kullanımı ve bilinçlendirme eğitimleri verdik. Bu yıl da 40 okulda bu eğitimleri gerçekleştirdik. Çocukların meraklı gözlerle eğitimleri takip ettiklerini gözlemliyoruz ki bu durum bizleri ayrıca motive ediyor. Hem sordukları sorularla hem de sorulan sorulara verdikleri cevaplarla bizleri zaman zaman şaşırttıklarını da belirtmek isterim. Yapmış olduğumuz bu eğitimleri önümzdeki yıllarda da devam ettireceğiz." dedi.

 Güvenli ve verimli ulaşım bilincini artırmayı hedefleyen projede, eğitimler sonrası Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan ‘Gezgin Gökçe’ adlı çocuk hikaye kitap serisi dağıtıldı.

 

  
Destek hattı
Bizi takip edin!        
Web tasarım firmaları
© Copyright 2017 | Tüm hakları saklıdır. Web tasarım Medyatör