153
HABERLER
Kayseri Ulaşım A.Ş / HABERLER
KAYSERİ ULAŞIM A.Ş TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ PANELİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
19 Ocak 2018 Cuma

 

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Kayseri Temsilciliği ve Erciyes Üniversitesi İşbirliği ile gerçekleştirilen “Toplam Kalite Yönetimi Paneli”ne Kayseri Ulaşım A.Ş Genel Müdürü ve Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Başkan Yardımcısı  Feyzullah Gündoğdu konuşmacı olarak katıldı.

 

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Kayseri’den önemli sanayi kuruluşlarının yöneticileri ve Kayseri Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu katıldı. Feyzullah Gündoğdu, paneldeki konuşmasında Kayseri Ulaşım A.Ş’nin faaliyet alanlarını ve toplam kalite yönetimi alanındaki örnek çalışmalarını anlattı.

 

Öğrencilerin ve akademisyenlerin ilgiyle takip ettiği panelde Gündoğdu, kalite yönetiminin önemine vurgu yaparak yolcu isteklerinin, hizmet kalitesini artırma konusundaki çalışmalarda çok önemli bir yeri olduğunun altını çizdi. Gündoğdu; “Toplam kalite yönetimi denilince müşteri isteklerini karşılayacak şekilde kullanılan kaynakları sistematik bir şekilde yönetmek akla gelir. Kayseri Ulaşım A.Ş’nin üretim odaklı çalışmalar yapan sanayi kuruluşlarından farklılaşan noktaları söz konusu. Şirket olarak ürettiğimiz hizmet, ortalama otuz dakika içerisinde tüketilen bir hizmet. Bu açıdan bakıldığında yapacağımız toplam kalite faaliyetlerini yolculara doğru yansıtacaksak bunu belirlenen süre içerisinde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla burada sistematik bir çalışma olmazsa olmazımız. Yolcularımızın, hizmetlerimizle alakalı memnuniyet düzeyini ve beklentilerini yaptığımız anketlerle, saha çalışmalarıyla tespit ediyoruz. Anlaşılan o ki yolcu, zamanında ve hızlı bir toplu taşıma hizmeti almak istiyor. Yolcu durağa çıktığı zaman belirlenen süre içerisinde toplu taşıma hizmetini almak istiyor. Bunun yanında konforlu ve güvenli bir yolculuk istiyor. Aynı zamanda şoförlerimizden trafik kurallarına uymalarını ve yolcu odaklı bir iletişim kurmalarını istiyor. Yolcu, hizmeti sunan saha personelimizle olan diyalogunda bir problem olmasını istemiyor, bilet temini noktasında sorun yaşamak istemiyor. Dolayısıyla yolcularımızın bu haklı isteklerinin karşılanması konusunda sistematik bir yönetim anlayışını benimseme mecburiyetindeyiz. İşte yapılan bu çalışmalar için ‘Toplam Kalite Yönetimi” şirketimize fırsatlar ve imkanlar sunuyor, biz de bu yönetim sisteminden birçok faydayı şirketimizin hanesine yazmayı başardık. Gün geçtikçe de bu yöndeki çalışmalarla müşteri memnuniyet endeksimizi yukarı seviyelere çıkartmak için var gücümüzle çalışmalara devam ediyoruz.” dedi. Gündoğdu bunun yanı sıra; Kayseri Ulaşım A.Ş’nin gün geçtikçe büyüyen ve sürekli gelişen bir şirket olduğunun altını da çizerek, çalışma alanlarındaki faaliyetlerde görev alan personelin şirketten beklentilerini de göz önünde bulundurduklarını, hem yolcu hem personel odaklı çalışmalarla hedeflerine yürüdükleri ve sürekli iyileştirme felsefesini bütün süreçlerimizde kalıcı hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. EFQM Mükemmellik modeli hakkında da bilgiler verdikten sonra Kayseri Ulaşım olarak bu alanda yapılan çalışmaları çok önemsediklerini ifade eden Gündoğdu, Kalder’in düzenlediği 26. Kalite Kongresinde  EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında daha önce yapılan dış değerlendirme sonucu Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi (Üç yıldız) aldıklarını ve bu seviyeyi daha yukarılara taşımayı hedeflediklerini belirtti.

 “Sadece toplu taşıma hizmeti vermiyoruz, akıllı ulaşım sistemleri de geliştiriyoruz.”

Kayseri Ulaşım A.Ş’nin kurulduğu 2008 yılından bugüne dek yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Gündoğdu; 2009 yılında hafif raylı sistemi Kayseri’de işletmeye başladıklarını, mevcut durumda Kayseri’deki toplu taşıma sisteminin tamamını yöneten bir kurum haline geldiklerini belirtti. Sadece toplu taşıma hizmeti de vermediklerini, şirketin geliştirdiği akıllı ulaşım sistemleri olarak genellenebilecek “Bisiklet Paylaşım Sistemi”, “Kavşak Yönetim Sistemi”, “Elektronik Trafik Denetleme Sistemi” gibi sistemlerin yazılımını da yaptıklarını dile getiren Gündoğdu; “Biz bir belediye şirketi olmamıza rağmen Türkiye’de bir çok şehre toplu ulaşım sistemleri ve yönetimi konusunda danışmanlık hizmetinden tutun, raylı sistem alanında ve bisiklet paylaşım sistemlerinde geliştirdiğimiz ürün ve yazılımlarla hizmet verdik, sistemler kurduk ve ürün sattık. Artık sadece Kayseri’ye değil, Türkiye’ye de hizmet ediyoruz. Bu alandaki çalışmaları yakından takip eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik’in desteği ve 2017 yılını ‘Ulaşım Yılı’ ilan etmesinin de büyük etkisi oldu.” şeklinde konuştu.

 

Bunların yanı sıra şirketin kalite yönetim belgelerine ve entegre yönetim sistemlerine de sahip olduğunu, sera gazı azaltma projelerine de gönüllü katılım gerçekleştirdiklerini de dile getiren Gündoğdu, şirket olarak “Karbon Saydamlık Projesi” ne dahil olduklarını, şu anda şirketin toplam ürettiği sera gazı miktarının uluslararası standartlara göre hesaplandığını, önümüzdeki yıllarda da karbon salınımı azaltım hedeflerine yönelik projeleri ve diğer ulaşım projelerini Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Mustafa Çelik önderliğinde bir bir gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

 

Panel, öğrenci ve akademisyenlerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

GÖRSELLER
  
Destek hattı
Bizi takip edin!        
Web tasarım firmaları
© Copyright 2017 | Tüm hakları saklıdır. Web tasarım Medyatör