153
HABERLER
Kayseri Ulaşım A.Ş / HABERLER
KAYSERİ ULAŞIM´DAN ÇEVRE VE İKLİM HASSASİYETİ
17 Mayıs 2019 Cuma

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Ulaşım A.Ş. gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için örnek çalışmalar gerçekleştiriyor. Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, 15 Mayıs Dünya İklim Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Türkiye´de sera gazı emisyonunu düşürmek üzere bilimsel tabanlı hedef taahhüdü veren 6 şirketten birisinin Ulaşım A.Ş. olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, Ulaşım A.Ş.´nin 2016 yılından itibaren sera gazı emisyonlarının izlenmesi, ölçülmesi, raporlanması ve bağımsız kuruluşlara doğrulatılması uygulamasına geçtiğini belirterek, Karbon Saydamlık Projesi´ne (Carbon Disclosure Project-CDP) dâhil olmuş ve o dönem Türkiye´den beyan raporu vererek katılan tek toplu taşıma şirketi olduklarını dile getirdi.

Karbon Saydamlık Projesi´nin 2000 yılında tüm dünya genelinde şirketlerin, yatırımcıların ve hükümetlerin iklim değişikliği tehdidine karşı önlem almalarını sağlayacak bilgileri toplamak ve paylaşmak amacıyla başlatıldığını ifade eden Gündoğdu, “Türkiye´de CDP´ye bildirim yapan ilk ve tek toplu taşıma şirketi olan Kayseri Ulaşım A.Ş.´nin 2017 yılındaki sera gazı emisyon skoru “C- Farkındalık” seviyesinde çıkmış ve CDP tarafından belgelendirilmişti. Yapılan enerji verimliliği çalışmaları, çevreci projeler, verimlilik çalışmaları ve bilinçlendirme kampanyaları sonrasında bu skor 2018 yılı sonunda “B-Yönetim´´ seviyesine taşınmıştır” dedi.

“SÖZÜMÜZÜN ALTINA İMZA ATIYORUZ”

Yaptıkları çevreci çalışmalara bilim tabanlı hedefleri de eklediklerini dile getiren Feyzullah Gündoğdu, “Çalışmalarımızda bir basamak daha çıkarak Bilim Tabanlı Hedef belirleme aşamasına geçmeye karar verdik. Bilim Tabanlı Hedefler (Science Based Target) şirketlerin belirli zaman diliminde, oluşturduğu sera gazı emisyonunu ne kadar azaltacağı sözünün altına imza atması anlamına geliyor. Biz de bu konuda ekibimizle çalışmalarımızı yaptık ve bilim tabanlı hedef belirleme taahhüdünde bulunduk” diye konuştu.

TÜRKİYE´DE TEK, DÜNYADA 6 TOPLU TAŞIMA ŞİRKETİNDEN BİRİ

Kayseri Ulaşım A.Ş.´nin Türkiye´de sera gazı emisyonunu düşürmek üzere bilimsel tabanlı hedef taahhüdü veren 6 şirketten birisi ve bunların içinde de tek toplu taşıma şirketi olduğunu vurgulayan Feyzullah Gündoğdu, “Dünyada bilimsel tabanlı hedef taahhüdü veren sadece 6 toplu ulaşım şirketi bulunmakta ve bunlardan birisi de Kayseri Ulaşım A.Ş.´dir. Türkiye´de ise bu konuda tek ulaşım şirketiyiz. Yaşadığımız gezegenimizin geleceği için enerji verimli süreçler, enerji verimli ürünler ve çevreye duyarlı projelere büyük önem veriyoruz. Dünya genelinde ulaşımdan kaynaklanan sera gazı salınım oranının toplam salınım içindeki oranı %20 civarında olduğu bilinmektedir. Ülkemizde ulaşımdan kaynaklı CO2 salınım oranı %17´dir. Yapacağımız iyileştirme çalışmaları ile Kayseri toplu taşıma sisteminden kaynaklanan salınımları azaltmak en önemli hedefimizdir. Bu konuda yaptığımız önemli çalışmalardan bazıları, enerji verimli sürüş, toplu taşıma hatlarının optimizasyonu ve verimli hale getirilmesi, atıkların azaltılması hedefleri, filomuza daha düşük emisyon değerlerine sahip CNG´li ve elektrikli araçların eklenmesi, her yıl geleneksel ağaç dikme bayramımız vb olarak sayabiliriz” dedi.

GÖRSELLER
  
Destek hattı
Bizi takip edin!        
Web tasarım firmaları
© Copyright 2017 | Tüm hakları saklıdır. Web tasarım Medyatör