153
HABERLER
Kayseri Ulaşım A.Ş / HABERLER
KAYSERİ ULAŞIM’DAN ÖRNEK ÇEVRECİ PROJELER
22 Ocak 2018 Pazartesi

Kayseri Ulaşım A.Ş, dünya genelinde çevreci çalışmalarıyla bilinen uluslararası kuruluş olan “Carbon Disclosure Project”e (CDP) başvurarak şirketin  ulaşım alanında yaptığı  faaliyetlerinde “Karbon Ayak İzi’ni hesaplatarak daha etkili çevreci ulaşım projeleri üretecek.

Sosyal, ekonomik ve çevresel boyutta pozitif değer oluşturarak, kapasite ve teknoloji hamleleriyle yolcularına kaliteli bir hizmet sunmayı en büyük amaç ve sorumluluk edinmiş, Kayseri Ulaşım A.Ş, insana ve çevreye saygılı yaklaşımlar geliştirmeye tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda iklim değişiklikleri risklerinin şirketler tarafından nasıl yönetildiğini küresel çapta raporlayan ve dünyanın en büyük küresel iklim değişikliği verisine sahip olan bağımsız ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan “Carbon Disclosure Project” in bu yılki raporlamasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Kayseri Ulaşım A.Ş büyük bir başarıya imza atarak; ‘Karbon Ayak İzi’ni hesaplatıp, bağımsız kuruluşlara doğrulatmak suretiyle Karbon Saydamlık Projesi’ne (CDP) dahil oldu.

Dünya genelinde yüz trilyon doların üzerinde bir varlığı yöneten toplam Bin 73 şirketin değerlendirildiği bu seneki CDP raporlamasına, Türkiye’den beyan raporu vererek katılan tek toplu ulaşım şirketi Kayseri Ulaşım A.Ş. oldu. CDP’nin iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla iş dünyasının işleyiş şeklini değiştirmek üzere başlattığı bu projede yerini alan Kayseri Ulaşım A.Ş, özelde Kayseri’nin genelde Türkiye’nin ve  Dünya’nın uzun dönemli refah amacıyla enerji kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması yönündeki çalışmalara büyük bir katkıda bulunacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’ in öncülüğü ve çevreye duyarlı politikaları doğrultusunda yapılan çalışmalarla projeye dahil olmayı başaran Kayseri Ulaşım A.Ş. öncü ve örnek bir çalışma gerçekleştirerek, 2017 yılını “Ulaşım Yılı” ilan eden Başkan Çelik önderliğinde hızlı ve etkin çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, şimdiye kadar dünyanın en büyük ekonomisine sahip binlerce şirket ve şehir yönetimini çevresel bilgilerin ölçülmesi ve açıklanması konusunda teşvik eden CDP’nin, Kayseri Ulaşım A.Ş’nin ‘Karbon Ayak İzi’ raporlarını bağımsız kuruluşlara doğrulatarak, toplu taşıma alanında şirketin yürüttüğü operasyonların ne kadar çevreci olduğu konusunda deliller ortaya koyacağını belirtti. Gündoğdu ayrıca; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in önderliğinde gerçekleştirecekleri projelerle hedeflerinin bu raporlamayı yaptıktan sonra iyileştirme çalışmaları ile de kent içinde ulaşımdan kaynaklanan sera gazlarını azaltmak olduğunu söyledi.

Başkan Çelik: Şehir ve yönetim olarak rol model olmaya devam edeceğiz

Her alanda olduğu gibi çevresel etkileri azaltma anlamında da Kayseri’nin öncü bir rol üstlendiğini vurgulayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehir ve yönetim olarak rol model olmaya devam edeceklerini, Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin “ISO 14064 Sera Gazı Hesaplama ve Doğrulama Yönetim Sistemi Belgesi”ni alarak toplu taşımadan kaynaklanan sera gazı salınımını hesaplayıp raporladıklarını ve gelecek yıllara yönelik sera gazı azaltım çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Bunların yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Ulaşım A.Ş olarak birçok çevreci projelere imza attıklarını belirten Başkan Çelik, Kayseri’yi yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehir yapmak için çalıştıklarını ve bu doğrultuda her alanda çevreci projeler ürettiklerini dile getirdi.

Kayseri Ulaşım A.Ş den Çevreci Projeler Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından yaptırılan araştırmaya göre; 34 km Raylı Sistem hattı, Kayseri’de günde yaklaşık 10 bin 300 özel aracın trafiğe çıkmasını önlüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından günde 100 bin yolcunun taşındığı hatlar üzerinde önemli bir araştırma yapıldı. 953 kişilik bir örnekleme grubuyla yapılan araştırmada, “Otomobilinizi kullanmak yerine tramvayı tercih ediyor musunuz?” sorusuna ankete katılan yolcuların % 13,96’sı ‘Evet sürekli’ cevabını, %11,96’sı ise ‘Bazen’ cevabını verdi.

Günlük 17 bin 600 yolcu aracının kontağına basmıyor!

Araştırmaya göre “Bazen” cevabı verenlerin raylı sistemi kullanma sıklıkları değerlendirilerek yapılan hesaplama sonucunda, yolcuların % 17,6’sının yolculuklarını özel araçlarıyla yapma imkanı olduğu halde raylı sistemleri tercih ettikleri tespit edildi. Bu oranın günlük yaklaşık 17 bin 600 yolcuya tekabül ettiğini belirten Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, “Özel araçla yapılan yolculuklarda araç başına ortalama 1,7 kişi taşındığı düşünülürse, Raylı Sistem Kayseri’de günde yaklaşık 10 bin 300 özel aracın trafiğe çıkmasını önlüyor. Dolayısıyla fosil yakıtlı taşıtların çevreye olan karbon salınımını ciddi anlamda düşürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

500  Fidan toprakla buluştu

Bunun gibi bilimsel araştırmaların yanı sıra Kayseri Ulaşım A.Ş’nin Kayseri’de birçok çevreci projelere Başkan Çelik önderliğinde imza attıklarını dile getiren Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, şehir merkezinde gerçekleştirdikleri “Bisiklet Şenliği” ile halkın sağlıklı ve çevreci ulaşım araçlarını kullanması yönünde teşvik çalışmaları yaptıklarını, ayrıca bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri “Geleneksel Ağaç Dikme Bayramı” ile de 500 fidanı toprakla buluşturarak şehrin doğasına katkıda bulunduklarını dile getirdi.  Gündoğdu; Bir ağacın 40 kişinin oksijen ihtiyacını karşıladığını, dikilen fidanların büyüdüğünde yaklaşık 20 bin kişinin oksijen ihtiyacını karşıladığını sözlerine ekledi. Bunun gibi etkinlikleri sürdürülebilir bir hale getirmenin çok büyük bir önem arz ettiğini belirten Gündoğdu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesi ve Başkan Mustafa Çelik’in öncülüğünde Kayseri’nin doğa dostu bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, Kayseri Ulaşım A.Ş’nin de test edilebilir, çevreci ve inovatif projeleriyle bunun büyük bir parçası olduğunun altını çizdi.

GÖRSELLER
  
Destek hattı
Bizi takip edin!        
Web tasarım firmaları
© Copyright 2017 | Tüm hakları saklıdır. Web tasarım Medyatör