153
HABERLER
Kayseri Ulaşım A.Ş / HABERLER
ULUSAL ÇAPTAKİ PROJELERE DEVAM
22 Ocak 2018 Pazartesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Kayseri Ulaşım A.Ş ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortak kuruluşu olan İZBAN A.Ş arasında yapılan iki yıllık sözleşme yenilendi. Anlaşmaya göre, Kayseri Ulaşım A.Ş geçtiğimiz iki yıl boyunca yaptığı Aliağa-Torbalı arasındaki 110 kilometrelik banliyö hattına 35 kilometre daha eklenerek Selçuk ve Menenmen’e kadar uzanan 145 kilometrelik hat boyunca bakım, onarım, ölçüm ve test hizmetlerini bir yıl daha devam ettirecek.

Kayseri Ulaşım A.Ş; İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) hattının elektrifikasyon işleri bakımı için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile yaptığı anlaşma gereği Aliağa-Torbalı-Selçuk-Menemen arasındaki 145 kilometrelik hatta günde 300 bin yolcuya hizmet veren İzmir Banliyö Hattı’nın elektrifikasyon bakım işlerini yapmaktaydı. Bu çalışmalar kapsamında; çift hat katener sistemleri, beslenme hattı, Cuma Ovası, Çiğli ve Torbalı depo yollarına ait basit katener sistemleri ile Menemen, Çiğli, Hilal ve Sağlık trafo merkezleri bakım, onarım, ölçüm ve test çalışmalarını yapan Kayseri Ulaşım A.Ş. yenilenen sözleşmeyle bir yıl daha bu çalışmalarını yapmaya devam edecek.

Sözleşmenin yenilenmesinin ardından açıklama yapan Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü ve Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Başkan Yardımcısı Feyzullah Gündoğdu, İZBAN projesinin Kamu-Kamu ortaklığıyla ülkemizde gerçekleştirilen en önemli ulaşım projelerinden biri olduğunu ve şimdiye kadar başarı ile yürütüldüğünü, sözleşmenin bir yıl daha yenilenmesi ile Kayseri Ulaşım A.Ş’nin bu başarıya katkısının devam edeceğinin altını çizdi. Gündoğdu ayrıca; böyle önemli bir projenin parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını, bu gibi önemli çalışmalar için yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olduklarını, yenilenen sözleşme ile de bunu kanıtladıklarını sözlerine ekledi.  

Kayseri’den Türkiye’ye hizmet

Yapılan bu sözleşmenin yanı sıra Kayseri Ulaşım A.Ş toplu taşıma alanındaki mühendislik çalışmalarını ülke çapına yaymaya devam ediyor. En son Van Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği yeni toplu taşıma sistemi hakkında ‘Toplu Taşıma Etüt Fizibilite Çalışması’nı bitirip sunumunu yapan Kayseri Ulaşım A.Ş gün geçtikçe hizmet alanını genişletiyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Antalya, Şanlıurfa, Malatya, Mersin gibi birçok ilde yürüttüğü proje ve danışmanlık hizmetleriyle Kayseri’den aldığı gücü tüm Türkiye’ye aktaran şirket, yerli ve milli olma konusundaki çabalarıyla da ayrıca dikkat çekmektedir. Özellikle Kayseri’de ve diğer illerde uygulanan bisiklet paylaşım sisteminin bizzat Kayseri Ulaşım A.Ş’nin mühendisleri tarafından tasarlanıp hizmete sunulması, yüzde yüz yerli tasarım tramvayların tasarımında mühendislik desteğinin sunulması gibi konularda yaptığı çalışmalarıyla yerli ve milli olma inancını gerçeğe taşıyor. Ayrıca Kayseri Ulaşım A.Ş tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ün salmış Şanlıurfa’ya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıklıgöl çevresine yapılması planlanan hafif raylı sistem projesine de verdiği danışmanlık hizmetiyle de şehirlerin toplu ulaşım alanındaki mühendislik çalışmalarında yer alıyor. Bu konuda değerlendirme yapan Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü ve Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Başkan Yardımcısı Feyzullah Gündoğdu; Kayseri Ulaşım A.Ş olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in destek ve öngörüleriyle Kayseri’de ve Türkiye’nin birçok ilinde projeler yürüttüklerini, bu projeleri ulusal ve uluslararası birçok belge ve ödülle taçlandırdıklarını, gün geçtikçe büyüyen Kayseri Ulaşım A.Ş’nin inovasyona verdiği önemle bugünlere kadar geldiklerini dile getirdi. Gündoğdu; “Artan entegrasyon ve dijital etkileşim, teknoloji ve iş dünyasında önceden hayal edilemeyen bir potansiyel üretmektedir.  Biz bu potansiyelin farkındayız ve çalışmalarımızı yürütürken inovasyona ve entegrasyona çok önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

  
Destek hattı
Bizi takip edin!        
Web tasarım firmaları
© Copyright 2017 | Tüm hakları saklıdır. Web tasarım Medyatör